Program „SPOKÓJ” BEZPŁATNE wsparcie dla OSÓB UWIKŁANYCH W ZJAWISKO PRZEMOCY (zarówno osób stosujących przemoc jak również jej doświadczających)

Autorski program Fundacji UNA „SPOKÓJ” powstał na bazie naszych wieloletnich, praktycznych doświadczeń pracy z osobami uwikłanymi w zjawisko Przemocy w Rodzinie na terenie całej Polski. Od ponad 10 lat pomagamy i edukujemy zarówno osoby pokrzywdzone jak i stosujące przemoc ale również inter-dyscyplinarnie specjalistów pracujących ze zjawiskiem Przemocy w Rodzinie.

Dzięki doświadczeniu wielu lat towarzyszenia osobom uwikłanym w zjawisko przemocy we wprowadzaniu pozytywnych zmian w swoim życiu, jesteśmy w stanie realizować realne, skuteczne, wielowymiarowe i silnie zindywidualizowane wsparcie. Wciąż poznajemy potrzeby naszych uczestników i jedna szczególnie często wybrzmiewa a jest nią SPOKÓJ i stąd nazwa naszego programu. „Spokój” to miejsce do którego bardzo często zmierzają zarówno osoby doświadczające i stosujące przemoc jednak drogami jakże odmiennymi. W bezpiecznej przestrzeni, wsparci wiedzą i doświadczeniem naszych specjalistów uczestnicy naszych działań poznają siebie samych, swoje mocne strony, uczą się jak pozytywnie wpływać na siebie i innych nie krzywdząc. Planują i wprowadzają zmiany w życiu swoim i otoczeniu którym żyją. My wspierając, pracujemy tak szybko jak to konieczne i wystarczające oraz tak by nie zostawiać śladu w życiu naszych uczestników programu. Razem nie tylko przeciwstawiamy się przemocy ale ją również zastępujemy tym co działa i nie krzywdzi. Dajemy potencjał, podtrzymujemy trwałość i motywację do dalszego rozwoju kompetencji osobistych.

Dla kogo?

• Jeżeli czujesz, że nie radzisz sobie (jesteś krzywdzona/y lub sam/a krzywdzisz)…
  • Czujesz, że niewiele się zmienia, lub inaczej nie potrafisz?
  • Nie wiesz co i jak dalej?
  • Chcesz odzyskać bezpieczeństwo, spokój, wpływ, realizować swoje potrzeby?

Jak?

• W bezpiecznej, przestrzeni wolnej od Przemocy.
  • Z indywidualnym podejściem (oddzielnie osoby doświadczające przemocy i ją stosujące)
  • Na spotkaniach indywidualnych i w małych grupach,
  • Wśród tych którzy mają podobne problemy,
  • Z prowadzącymi którzy zawodowo od lat realnie wspierają innych, wg. zasady: poznaję, wykorzystuję i doskonalę
  • Wśród szacunku i akceptacji
  • Wspólnie szukając najlepszego rozwiązania – tak szybko jak to możliwe.

Wszystkie działania dla osób potrzebujących są NIEODPŁATNE.

Więcej informacji Tel. 665 830 618, email: biuro@fundacjauna.pl

Projekt jest finansowany ze środków własnych Fundacji UNA i donacji.