„PATENT NA MOC” Wspólny projekt Fundacji A.R.T. i Fundacji UNA dla osób doświadczających przemocy. Projekt współfinansowany przez m.st. Warszawa.

Program PATENT NA MOC powstał na bazie doświadczeń naszych Fundacji: ART i UNA w pracy ze zjawiskiem przemocy w Rodzinie na terenie całej Polski. Od ponad 10 lat pomagamy i edukujemy osoby pokrzywdzone i specjalistów pracujących ze zjawiskiem Przemocy w rodzinie.

Po co razem?

Cztery lata temu dzięki naszej kampanii „POWIEDZ O TYM KOMUŚ” zapoczątkowaliśmy proces zmian wśród wielu osób korzystających z naszego programu. Spotkaliśmy też wiele osób które już „starły się” już z problemami towarzyszącymi przezwyciężaniu zjawiska przemocy. Wniosły wiele bezcennych doświadczeń do naszej wizji skutecznego pomagania. Aktualnie w projekcie „PATENT NA MOC” połączyliśmy nasze praktyczne doświadczenia i kierujemy nasz program ku osobom które zetknęły się już ze zjawiskiem przemocy, z działaniami pomocowymi i interwencyjnymi chcą wiedzieć i potrafić więcej – być bardziej skutecznymi w swoich działaniach. Nie bez powodu użyliśmy określeń „patent” i „moc”.  Słowo „patent” zawiera w sobie ładunek możliwości, kompetencji, pewności, jest tez potocznie zrozumiane i rozumiane jako „sposób na…”, „klucz”, „własna unikalna umiejętność”. W naszym programie to sposób na przywrócenie osobistej MOCY osobom zmagającym się ze zjawiskiem Przemocy w Rodzinie –  która tę MOC właśnie odbiera. Przywrócenie mocy jawi się jako krok dalej niż tylko przeciwstawienie  i przełamanie zjawiska Przemocy w Rodzinie, daje potencjał, trwałość i możliwości dalszego rozwoju kompetencji osobistych.

Dla kogo i po co?

• Jeżeli wiesz już co to PRZEMOC….
  • Czujesz, że niewiele się zmienia?
  • Nie wiesz co dalej?
  • Myślisz „to nie tak miało być”?
  • Widzisz co się dzieje wokół i czujesz złość, bezsilność?
  • Chcesz odzyskać wpływ?
  • BY PRZYWRÓCIĆ MOC.
  • BY ŻYĆ!

Jak?

• Na spotkaniach indywidualnych i w małych grupach,
  • Wśród tych którzy mają podobne problemy,
  • Z prowadzącymi którzy zawodowo od lat realnie wspierają innych,
  • zasady: poznaję, wykorzystuję i doskonalę
  • Wśród szacunku i akceptacji
  • Wspólnie szukając najlepszego rozwiązania – tak szybko jak to możliwe.

Wszystkie działania dla osób potrzebujących są NIEODPŁATNE.

Więcej informacji Tel. 665 830 618, email: biuro@fundacjauna.pl

Pomoc po dwóch stronach Wisły !

Program realizowany jest w partnerstwie z Fundacja A.R.T. Rodzinna Klubokawiarnia Praska

Projekt współfinansowany przez Miasto Stołeczne Warszawa